fbpx

LAPTOP SZERVIZ TELJESKÖRŰ SZOLGÁLTATÁSAI

Ha bármi kérdésed felmerülne, keress minket az info@laptopszerviz.eu email címen és örömmel válaszolunk Neked.

Alkatrészt szeretnél? Laptop webáruházunkban minden népszherű márkához találsz megfelelő alkatrészt ráadásul piacvezető áron. Villámgyors kiszállítás országosan.

Legyen szó új, felújított, vagy már használatban lévő laptopról, egy fontos dolgot nem szabad elfelejtenünk, ezen eszközökkel kapcsolatban. Mégpedig azt, hogy ezek is gépek, amiket különféle feladatokra foghatunk be: Legyen az munka, szórakozás, vagy adattárolás, ezeknek is szükségük van szervizelésre.

Mint minden gép, úgy laptopunk is meghálálja, amennyiben rendszeresen visszük laptop szervizbe. Sajnos a köztudatban a szerviz szó leginkább a már valamilyen hibával rendelkező eszköz javításával kapcsolódott össze, pedig egy laptop szerviz nem egyenértékű azzal, hogy ott csak hibás, vagy hibásan, netán semmilyen formában nem működő laptop található. Legalábbis nálunk nem csak ebből állnak a feladatok.

Akár csak egy személyautó esetében, éves szerviz esetén a járművet a márkaszalon szerviz részlegéhez visszük. Függetlenül attól, hogy van-e problémája, vagy sem. Ezt nem csak új autó esetén végezzük el, hanem használtnál is. Míg előbbinél a garancia feltétele, addig használtnál a hosszú távú állagmegóvás érdekében tesszük. Így cselekszünk tudatos fogyasztóként.

Hogyan lehetünk tudatos fogyasztók, IT szinten is?

De vajon miért van az, hogy laptopok esetén sokszor kevésbé vagyunk ennyire körültekintőek? Talán azért, mert egy telefonhoz hasonlóan könnyen hozzuk-visszük, használjuk otthon, munkában, nyaraláskor. Asztalnál, kocsiban, ágyban. Láthatjuk tehát, hogy igencsak igénybe vannak véve ezen gépek.

A laptop szerviz, ugyanazt a funkciót és szolgáltatást látja el, mint egy személyautós szerviz. Kevésbé tudatos hozzáállásunk köszönhető annak is, hogy legyen szó új, felújított, vagy használt laptop esetén, senki se szól arról, vagy olvasnánk egy leírásban, hogy rendszeres szerviz látogatás erősen ajánlott annak érdekében, hogy notebookunk a legtovább ki tudjon minket szolgálni.

Érdemes ezen berendezések tekintetében is tudatos és előrelátó felhasználói szokásokkal felvérteznünk magunkat. Ne csak azon dolgainkat szervizeljük és tartsuk karban, amiket úgymond “kötelező”, hanem azokat is, amiket kevésbé tartunk szervizigényesnek. Egy laptop szerviz rendelkezik azon nagy előnnyel, hogy bármikor bevihetjük laptopunkat, szemben pl. a már említett autószervizzel, ahová csak előzetes egyeztetés után tudunk járművünkkel eljutni.

Mikor vigyük gépünket laptop szervizbe?

Nem kell ipari, vagy extrém körülmények között használnunk laptopunkat, hogy a gépen található szellőzőnyílásoknál, billentyűgomboknál, vagy bármilyen mechanikai résnél por kerüljön a notebookba. Egy csak otthon használt laptopnál is érdemes a laptop szerviz fontosságát észben tartanunk. Amennyiben pedig jelentős terhelésnek is ki van téve a masina, abban az esetben pedig elengedhetetlen a rendszeres karbantartás.

Az általában amúgy is magas szállópor, esetleg egy hideg őszi, vagy téli nap alkalmával pléden, vagy takarón használt laptop könnyen be tud szívni apró szöszöket és szövetdarabkákat is. (Igen, ilyesmi biztos nem jut eszünkbe, amikor épp didergünk, és örülünk a laptop által kibocsátott meleg levegőnek.) Egyrészt a statikus vonzás miatt, hisz elektromos eszközről beszélünk, illetve nem szabad megfeledkeznünk, hogy a laptopok jelentős része aktív hűtéssel is rendelkezik. Az aktív hűtés miatt pedig be- és kiáramló levegővel is számolnunk kell, azaz a gépen biztosan keresztül mennek az apró szemcsék. Ezeket pedig nyugodtan nevezhetjük csendes gyilkosoknak.

Legyen új, felújított, vagy használt laptop, amennyiben megszokott tevékenységünk mellett egyre inkább melegebb levegő kiáramlását érezzük a laptopunkból, illetve akár a teljesítmény is csökken, ezen jeleket nyugodtan vehetjük egy laptop szerviz látogatásra történő bejelentkezésnek is. Mint bármilyen műszaki eszköz megváltozott működése esetén, érdemes laptopunk működési tulajdonságainak megváltozását is figyelemmel kísérni.

Sokkal nagyobb problémákat kerülhetünk el azzal, ha ezen szimptómákat komolyan vesszük. Eleinte csak melegedést tapasztalhatunk, később pedig már szinte forró levegő-kiáramlást, illetve teljesítménycsökkenést.

Itt tudsz bejelentkezni a szervizbe

Mire számíthatunk egy laptop szerviz igénybevételekor?

Szerencsére laptop szerviz csapatunk maximális szaktudással és odafigyeléssel fogja a laptopot átvenni, kitisztítani, vagy komolyabb probléma esetén bevizsgálni és – amennyiben lehetséges – javítani. Egy komplett tisztítás alkalmával a laptop szétszerelésre kerül. A laptop szerviz ilyenkor kompresszoros, ecsetes, illetve finommechanikai eszközökkel végzi az eszköz tisztítását. Emellett újrapasztázás is történik, mely a processzor és hűtőventillátor érintkezési felületei közé kent hővezető paszta újrakenését jelenti, annak érdekében, hogy a terhelés közben keletkezett hő, minél hatékonyabban át legyen adva a hűtőbordának és a ventilátornak.

LAPTOP SZERVIZ TELJESKÖRŰ SZOLGÁLTATÁSAI - Laptopszerviz.eu

A laptop szerviz egy géptisztítást szerencsére gyorsan meg tud oldani, természetesen figyelembe véve az éppen aktuális igénybevételt. Nagy általánosságban elmondhatjuk, hogy laptop szervizünk kb. 1-2 napon belül elvégzi ezen munkafolyamatokat.,

Milyen költséggel jár laptop szerviz használata?

Mint, minden szervizelés, így a laptop szerviz szolgáltatásának igénybevétele is bizonyos költséggel jár. Azonban ennek költsége töredéke a laptopénak, illetve azoknak a problémáknak, amiket egy bekövetkező meghibásodás miatti szervizelés okán fizetnénk.

Milyen más szolgáltatásra tudjuk igénybe venni a laptop szervizt?

Természetesen nem csak tisztításra és ezáltal eszköz megóvásra használhatjuk a szerviz szolgáltatásait. Amennyiben nem csak tudatos fogyasztók vagyunk, de fontos számunkra a minél kisebb ökológiai lábnyom elérése, abban az esetben a már használatban lévő laptopunk életciklusát különféle fejlesztésekkel kibővíthetjük.

Itt tudsz bejelentkezni a szervizbe

Milyen fejlesztésekről beszélhetünk?

Régebbi laptop esetén adattárolás még merevlemezekre történt, illetve történik. (HDD – Hard Disk Drive). Ezek jellemzője, hogy fizikailag mozgó alkatrészekből áll. Az adattárolás adattárcsákon történik, melyre az írást, és az arról történő olvasást egy fej végzi. Ezen fej és tárcsák az idő múlásával és leginkább a használat miatt, fokozatosan lassulnak.

A laptop szerviz a merevlemezek kicserélésben is tud segíteni, az új adattároló pedig már egy SSD lesz. (Solid State Drive) Ezekben nincs már mozgó alkatrész, így mechanikai jellegű meghibásodástól nem kell tartanunk.

Az idő múlásával és a technológia fejlődésével, nem csak az eszközök teljesítménye, de az általunk használt programok erőforrásigénye is konstans növekedésben van.

Annak érdekében, hogy ezen programok minél gördülékenyebben fussanak, betöltsenek és munkatempónkkal lépést tartsanak, egyre több memóriára van szükségünk, azaz RAM-ra. (Random-access memory). Amennyiben laptopunk rendelkezik bővítési lehetőséggel, abban az esetben a laptop szerviz ki tudja bővíteni, a gép által használt memória mennyiségét.

Laptop szerviz, mint hosszú távú megoldás?

Igen. Nem csak az általunk használt laptop használhatóságát tudjuk megfelelő szinten tartani, és ezáltal tervezett életciklusát kitolni, hanem azon felül is elérhető extra termékhasználhatóság.

Míg előbbit leginkább gépünk rendszeres laptop szervizben történő tisztításával tudjuk elérni, utóbbit pedig leginkább utólagos laptop fejlesztéssel. Ezáltal nem csak pénzt spórolhatunk meg (meghosszabbodik két laptop vásárlása közti idő), de a napjainkban igencsak fontos környezettudatos fogyasztói magatartást is magunkévá tehetjük, hisz ezen döntésekkel kevesebb erőforrást használunk, mely végső soron a környezetünket óvja meg tudatos döntéseinkkel és előrelátó hozzáállásunkkal.

Új eszköz vásárlásban is tudnak segíteni?

Természetesen igen. A laptop szervizek, nem csak tisztítással, bővítéssel foglalkoznak, hanem segítenek ügyfeleinknek új eszköz kiválasztásában és beszerzésében is. Vásárlás esetén két alternatíva jöhet szóba: felújított gép, vagy teljesen új gép vásárlása.

Felújított gép esetén sokan megijedhetnek, és tévesen arra asszociálnak, hogy egy már leharcolt, lassú és garancia nélküli laptopot kapnának a pénzükért. Ezt a feltételezést jobb teljesen elfelejteni.

Nézzük, mit is kapunk egy laptop szervizben vett felújított laptop esetén.

Minden esetben egy átvizsgált gépről beszélünk, amit már a vásárló használatkészen kap meg. Használatkész valóban, ezt is jelenti, hisz eredeti, jogtiszta Windows van a laptopon. Ezen felül csak SSD-vel ellátott laptopokról beszélünk, így nem kell attól tartani, hogy egy régi merevlemez miatt lassú lesz a laptop, vagy visszafogna minket bármilyen munkafolyamatban.

Emellett futó alkalmazásaink is el fognak férni a RAM-ban, hisz minimum 8 GB-ról beszélhetünk minden esetben. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy maga a rendszer (Windows) elfoglalja a memória jelentős részét, és csak sebességcsökkenés és felhasználói élmény csorbulásával tudnánk laptopunkat használni.

Talán a legfontosabb tényező a végére maradt, ami nem más, mint a garancia. Minden felújított laptop 2 év garanciával rendelkezik. Ártól függetlenül. A nem oly rég életbe lépett magyarországi törvényeket figyelembe véve, 3 év garancia a 250.001 Ft-tól drágább eszközök esetén érvényes. (Természetesen, az egyéni gyártói garanciákat, most figyelmen kívül hagyva.)

Másik előnye laptop szervizben vásárolt laptopnak, hogy az üzletből, vagy raktárból azonnal vihető és használható. Így azonnal kezdhetünk dolgozni, vagy médiatartalmat fogyasztani. Lényeges azonban megemlíteni, hogy a laptopon csak Windows van, tehát az egyéb programok telepítése az ügyfél által történik.

Természetesen a laptop szerviz ki tudja ügyfelei egyedi igényeit is szolgálni. Amennyiben sem az üzletben, sem pedig a webáruházban nem talál a kedves ügyfél olyan laptopot, ami minden elképzelését kielégíti, abban az esetben a laptop szerviz munkatársai segítségükkel és szakértelmükkel segíteni fognak, ezáltal megtalálva a megfelelő eszközt.

Milyen információkra van szükség új laptop vásárláshoz?

Annak érdekében, hogy a legalkalmasabb laptopot sikerüljön kiválasztani, nagyon fontos, hogy a végfelhasználó pontosan meg tudja adni kollégáinknak azon paramétereket, amik segítik őket a potenciális termékekre való szűkítést.

Itt tudsz bejelentkezni a szervizbe

Mik lehetnek ezek?

Talán a leginkább szembeötlővel érdemes kezdeni, az pedig a kijelző mérete. 13, 14, 15 és 17 colos képátlókról beszélhetünk leginkább. Amennyiben kevésbé van tapasztalata az embernek ezen adottságokról érdemes személyesen megtekinteni a laptopokat. Ha van rá lehetőség, a különböző méretűeket érdemes egymás mellé rakni és a szerint dönteni.

Amennyiben valaki pl. munkája kapcsán sokat megy, utazik, gyakran kell használnia, de nem kell egész nap a laptopot figyelnie érdemes a kisebb és könnyebb megoldásokban gondolkozni.

Amennyiben a gép keveset lesz mozgatva és főleg fix helyen fog használatban lenni, hosszabb igénybevétellel úgy egy nagyobb méretű jobb szolgálatot tehet.

Ha pedig tervezésről, grafikai munkáról, videóvágásról, bonyolult Excel táblák használatáról beszélünk, érdemes a számunkra még kényelmes és legnagyobb megjelenítőt választani.

Fontos megemlíteni továbbá, hogy teljesen egyedül lesz a laptop használva, vagy több ember is figyelemmel fogja követni a kijelzőn történteket. Erre a kérdésre keresve a választ jutunk el, a kijelző típusához.

Beszélhetünk TN; IPS; VA; illetve OLED panelekről is.

Eddig leginkább munkáról és kreatív dolgokról beszéltünk, de érdemes megjegyezni, hogy arra alkalmas gépek játékra is használhatóak.

Ezen célra a legalkalmasabb a TN panel. Legrégebbi paneltechnológia, ebből kifolyólag a legolcsóbb is. Amennyiben gyors mozgású dolgokat kell a kijelzőn követnünk (legyen az munka, vagy játék), érdemes TN panelben gondolkozni. Mivel betekintési szöge kevésbé jó, így leginkább azok válasszák, akik egyedül és szemből nézik a kijelzőt. Színmélységben se a legjobb, így komoly grafikai / képi / videós munkára is kevésbe ajánlott.

IPS panel: Az IPS megjelenítők általában drágábbak. Köszönhető ez annak is, hogy újabb technológia, sokkal jobb a betekintési szöge, illetve a színek megjelenítő képessége. Munkára ideálisabb választás.

VA panel: jobb a látószöge, mint a TN-é, de szerényebb, mint az IPS-é. Kontrasztja viszont kiemelkedő. VA panelek ívelt kijelzőkben is megtalálhatóak.

OLED panel: nagyon gazdag színmegjelenítése van, ennél a kijelzőnél a fekete valóban fekete. Mind közül ez a legdrágább, így a szervizelése is ennek megfelelően alakul.

Természetesen kollégáink a laptop szervizekben helyszínen is segítséget nyújtanak, annak érdekében, hogy mind méretben, mind pedig kijelző típusban is a megfelelő legyen kiválasztva.

Komolyabb grafikus munkára, illetve játékra az integrált videókártya jó eséllyel kevés lesz, ilyenkor már csak olyan laptopokban érdemes gondolkozni, amiben dedikált videókártya található. Ez nagyobb teljesítmény és simább képi megjelenítést fog majd lehetővé tenni.

Érdemes figyelembe venni, hogy egy erősebb gép aktív hűtéssel rendelkezik, ebből pedig az is következik, hogy gyorsabban fog a gép belseje koszolódni, mint egy olyan megoldás, ami passzív hűtéssel van ellátva csak.

Egy nagyobb teljesítményű gépet célszerű gyakrabban laptop szervizbe vinni, hisz hamarabb is fog használatból eredően idővel nagyobb hőleadást produkálni a koszolódás miatt.

Ugyan a cikk korábbi részében beszéltünk már az adattárolókról is, de általánosságban elmondható, hogy ma már nem szabad SSD nélküli laptopot vásárolni. A hibrid megoldás is teljesen jó, tehát amikor a laptop rendelkezik egy SSD-vel, amin a rendszer és munkafolyamatok adatai tárolódnak, valamint tartalmaz egy HDD-t is. A HDD-t csak adattárolásra érdemes használni, hogy a fluid felhasználói élmény konzisztens maradjon.

Itt tudsz bejelentkezni a szervizbe

Érdemes megjegyezni, hogy az SSD is folyamatos fejlődésben van. Így amennyiben a maximális sebességet szeretnénk elérni, akkor célszerű, egy M.2-es SSD-re telepítenünk a rendszert és adattárolásra, egy régebbi SSD-t alkalmazni. Így az aktív folyamatok és a hosszú távra tárolt adatok elérése is egy magasabb szinten lesz, mint egy hibrid megoldás alkalmazásával.

A csak SSD-s megoldás azért is optimálisabb egy laptopnál, mert HDD alkalmazásával 2 TB kapacitásúnál már nagyobbat nem fogunk találni, míg SSD-ben igen. Jelen esetben a csak laptopon belüli adattárolók elhelyezéséről beszélünk, a külső adathordozókat nem említve most.

Akár felújított, használt, vagy új laptopról beszélünk, minden esetben megoldás egy laptop szerviz, hisz mind adatkimentésben, adathordozó cserélésben és operációs rendszer telepítésében is tudunk segíteni.

Nálunk biztonságban leadható nem használt, elromlott, vagy bármilyen oknál fogva leadott adattároló, hisz azok azonnal megsemmisítésre kerülnek.

Mi történik abban az esetben, ha bekövetkezett a probléma?

Fontos tisztázni, hogy laptop szervizünk igyekszik, minden problémát megoldani, de sajnos vannak olyan esetek, amikor egy eszköz menthetetlen, vagy nem éri meg.

Klasszikus “elhasználódás” a laptop töltő kábelének megrágása valamelyik házikedvenc által. Sok esetben láthattunk sérült burkolatú költőt (legyen az laptop, vagy telefon, illetve egyéb elektronikai eszköz). Ezen kábelek látszólag még jól funkcionálnak, de amennyiben érzékeljük a kábelek burkolatának sérülését, azonnal cseréljük, és ne kockáztassunk egy esetleges készülék meghibásodást, vagy még rosszabb esetben egy tűzeseményt.

Ilyen esetben keressük fel a hozzánk legközelebbi laptop szervizt és vásároljunk helyettesítő, vagy gyári töltőt. Érdemes megemlíteni, hogy ezek között nincs különbség az áron kívül. Mindkettő megadott teljesítménnyel tölt, mindkettő biztonságosan használható, ami eltérés és ez leginkább gyártófüggő, hogy bizonyos modellek nem hajlandóak helyettesítő töltővel megfelelően tölteni. Bizonyos gyártók különféle frissítésekkel érik el, hogy csak és kizárólag a gyári töltővel működnek.

Ebben is rendelkezésetekre állnak kollégáink boltjainkban. Amennyiben még nem volt vásárolva új töltő a laptophoz, érdemes bevinni egy laptop szervizbe az eszközt, és ott helyben kollégáink segítségével kipróbálni, hogy valóban sikeres-e az áramfelvétel.

Elromlott, sérült töltőket is visszaveszünk, így nem kell aggódnotok a szakszerű hulladékgazdálkodás miatt sem.

Gyakori probléma a kijelzőtörés. Láttunk már repedést és konkrét kettétörést is. Itt szeretnénk kérni benneteket, hogy teljes törés esetén, a gyorsabb ügyintézés kapcsán ne dobjátok ki a kijelzőt. Egyrészt laptop szervizekben ezeket is le tudjátok adni, illetve kollégáink sokkal egyszerűbben tudnak utánajárni a megfelelő kijelzőnek.

Gyakran kapunk folyadék általi meghibásodott laptopot. Ilyen esetben a legfontosabb, amit meg tudtok tenni annak érdekében, hogy minimalizáljátok a kárt:

-Ne kezdjétek el hajszárítóval fújni/szárítani. Egyrészt láttunk ilyen megoldás általi megolvadt gombokat.

– Illetve ami sokkal rosszabb, hogy a hajszárító által kifújt levegő a gombok alatt még inkább szétterjeszti a folyadékot, ezáltal pedig további lehetséges hibalehetőséget generálhattok.

Ezért folyadék befolyás esetén a legjobb, amit tehettek, hogy a lehető leggyorsabban beviszitek a gépet valamelyik laptop szervizbe, illetve azonnal kiveszitek az akkumulátort. Folyadékkáros eszközt a probléma jellegéből adódóan, kollégáink azonnal kezelésbe veszik.

Itt tudsz bejelentkezni a szervizbe

Nehezen megállapítható hibák:

Beszélhetünk még sokkal bonyolultabb problémákról is, amik kevésbé egyértelműek. Ilyenkor szükség van egy bevizsgálásra, melyek minden esetben a laptop szervizben kerülnek elvégzésre. (Alaplap, csatlakozó hiba, kijelző és kijelzőkábel hiba.) Ilyenkor, mivel egy komolyabb problémáról beszélünk és egy teljes hibafeltárásra van szükség, aminek egyszeri költsége van. A probléma típusát megállapítva fognak a kollégák majd árajánlatot tenni és az alapján lehet dönteni a termék további sorsáról. Abban az esetben, ha nem érné meg a laptop szervizelése kollégáink jelezni fogják, hogy egy másik laptop vásárlása jobb és időtállóbb megoldás.

Ilyen esetben is nálunk hagyhatjátok a laptopot megsemmisítésre.

Amint láthatjátok, a laptopok szemszögéből fontos szerepet tölt be egy laptop szerviz, és nem csak az eszközöket figyelembe véve, hanem a fogyasztókat is, azaz Benneteket. Hisz amiben csak tudunk segítünk nektek. Legyen az tanácsadás, tisztítás, szervizelés, eszközbeszerzés, hulladékgazdálkodás. Hosszú távú lehetőséget adunk Nektek, így eszközeiteket a lehető legtovább tudjátok majd használni, azzal a tudattal, hogy tudatos és környezetbarát megoldást választottatok.

Összegezve, nem csak egy laptop szerviz vagyunk, hanem egy komplex megoldást kínáló üzlet, ahol mindenki megtalálja a számítását. Gondolkozzatok akár felújított, vagy új laptopban, felújításban, vagy karbantartásban ránk mindig számíthattok.

Kapcsolat

Budai szerviz
1119 Budapest, Fehérvári út 55

Pesti szerviz
1135 Budapest, Béke utca 9

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00

SZ-V: Zárva

Hívj minket

Ezek is érdekesek lehetnek…

Laptop Akkumulátor

Külső laptoptöltő akkumulátor. A laptop akkumulátor töltésének módjai A számítógépek folyamatos áramellátást...

Laptop Töltő

A laptop töltő AC/DC adapter látja el elektromos árammal a hordozható számítógépet. A váltóáramot egyenárammá alakítja...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük