Oldal kiválasztása
Mit tehetünk, ha nincs kéznél a gyári laptoptöltő

Mit tehetünk, ha nincs kéznél a gyári laptoptöltő

Laptoptöltő akkumulátor

Külső laptoptöltő akkumulátor.

A laptop akkumulátor töltésének módjai

A számítógépek folyamatos áramellátást igényelnek, nem kivételek ez alól a mobil készülékek, így a laptop vagy tablet sem. A hordozható számítógépek előnye abban rejlik, hogy beépített akkumulátoruknak köszönhetően egy bizonyos ideig képesek önállóan működni. (tovább…)

Asus akkumulátor – laptop üzemidő

Asus akkumulátor – laptop üzemidő

Az ASUS akkumulátor sajátosságai és használata – laptop üzemidő

transzformer asus laptop szerviz

Az Asus a transzformer laptopjait hosszú üzemidejű akkumulátorral látja el

Az Asus az egyik legnépszerűbb márka a hordozható számítógépek piacán. Világszerte tartósan az eladási listák első 3-5 helyén szerepelnek a brend termékei, igen keresettek laptopjak és tablet gépeik egyaránt, újabban számos transzformer (hibrid) készülékkel szereztek maguknak híveket: az ilyen 2 az 1-ben gépek noteszgépként és táblagépként egyaránt használhatóak olyan módon, hogy kijelzős szárnyuk kiakasztható vagy körbeforgatható, így a mobil komputer egyaránt használható hagyományos notebook-ként és tabletként is – mikor melyik praktikusabb. Ám ezek a portábilis gépek csak akkor töltik be funciójukat, ha autonóm üzemmódban elegendően hosszú ideig működtethetők. Hordozhatóságuk értéke nemcsak abban nyilvánul meg, hogy bárhová magunkkal vihetjük és bárhol rákapcsolhatjuk őket a hálózati áramra (a laptoptöltő segítségével), hanem abban is, hogy saját áramforrásuk, azaz akkumulátoruk is kellően hosszú üzemidőt biztosít két feltöltés között. Elmondhatjuk, hogy a cég ebben maximalista: az Asus laptop akkumulátor az egyik leghosszabb üzemidőt biztosító telep. Vizsgáljuk meg

akumulátor ASUS laptopban

ASUS lítium-polimer-akkumulátor

az Asus akkuk főbb típusait.

Az piacvezető hardvergyártó kétféle akkumulátor típussal szereli fel hordozható számítógépeit. Elterjedtebbek a hagyományosnak is mondható Lítium-ion akkumulátorok, az utóbbi időkben azonban egyre több notebook kap a hosszabb laptop üzemidő elérése érdekében lítium-polimer akkumulátort. (tovább…)