Laptopok képszerkesztéshez

Milyen típusú gépet válassz fényképek szerkesztéshez?

Apple laptop szerviz

Apple MacBook képszerkesztéshez

A Creativebloq oldal kiválasztott néhány olyan laptoptípust, amelyek leginkább megfelelnek képszerkesztési feladatokra. Ilyen modelleket gyárt az ASUS, a HP, a Dell, a Lenovo, az Apple, a Samsung stb. Laptop vásárlásakor könnyű elveszni a márkák, típusok és hardverek forgatagában, ezért érdemes megismerni szakemberek véleményét a megfelelő eszközöket illetően. A fényképekkel való munkához jó minőségű kijelzőre és dedikált videokártyára van szükség. Az itt leírt laptopok amatőr képszerkesztők számára felelnek meg, áruk aránylag nem magas. Profi munkához professzionálisabb felszerelésre van szükség, amelynek az ára meglehetősen borsos.

Olvass tovább

Asus akkumulátor – laptop üzemidő

Az ASUS akkumulátor sajátosságai és használata – laptop üzemidő

transzformer asus laptop szerviz

Az Asus a transzformer laptopjait hosszú üzemidejű akkumulátorral látja el

Az Asus az egyik legnépszerűbb márka a hordozható számítógépek piacán. Világszerte tartósan az eladási listák első 3-5 helyén szerepelnek a brend termékei, igen keresettek laptopjak és tablet gépeik egyaránt, újabban számos transzformer (hibrid) készülékkel szereztek maguknak híveket: az ilyen 2 az 1-ben gépek noteszgépként és táblagépként egyaránt használhatóak olyan módon, hogy kijelzős szárnyuk kiakasztható vagy körbeforgatható, így a mobil komputer egyaránt használható hagyományos notebook-ként és tabletként is – mikor melyik praktikusabb. Ám ezek a portábilis gépek csak akkor töltik be funciójukat, ha autonóm üzemmódban elegendően hosszú ideig működtethetők. Hordozhatóságuk értéke nemcsak abban nyilvánul meg, hogy bárhová magunkkal vihetjük és bárhol rákapcsolhatjuk őket a hálózati áramra (a laptoptöltő segítségével), hanem abban is, hogy saját áramforrásuk, azaz akkumulátoruk is kellően hosszú üzemidőt biztosít két feltöltés között. Elmondhatjuk, hogy a cég ebben maximalista: az Asus laptop akkumulátor az egyik leghosszabb üzemidőt biztosító telep. Vizsgáljuk meg

akumulátor ASUS laptopban

ASUS lítium-polimer-akkumulátor

az Asus akkuk főbb típusait.

Az piacvezető hardvergyártó kétféle akkumulátor típussal szereli fel hordozható számítógépeit. Elterjedtebbek a hagyományosnak is mondható Lítium-ion akkumulátorok, az utóbbi időkben azonban egyre több notebook kap a hosszabb laptop üzemidő elérése érdekében lítium-polimer akkumulátort.

A lítiumion (Li-ion) akkumulátor úgynevezett szárazakkumulátor, melynek anódja lítiumból vagy lítiumötvözetből készül. Ennek a típusnak számos előnyös tulajdonsága van: más típusúakhoz képest viszonylag magas a cellák feszültségértéke, relatíve hosszú az életciklusuk és gyorsan tölthetők, emellett eléggé könnyűek, hogy hordozható személyi számítógépben használhassuk, ezen jó tulajdonságokon túlmenően nem szennyezik a környezetet és nem jellemző rájuk teljes lemerítés esetén az úgynevezett memóriaeffektus.

Ezt az akkumulátor típust használják a mobiltelefonok, táblagépek és hagyományos notebookok többségében, mivel kedvező az energiasűrűségük értéke.

A lítiumpolimer-akkumulátorok az ultrabook (vékony laptop) felszereltségének elengedhetetlen kellékei. Előnyös tulajdonságuk, hogy nem szükséges bennük hengeres cellák kialakítása, ezért lényegében bármilyen formában és vastagságban legyárthatók. Az lítiumpolimer-akkumulátorok a lítiumion telepekhez képest azonos vagy hasonló méret mellett gyakran akár kétszeres energiasűrűséggel rendelkeznek, így tömegükhöz viszonyítva a szokásosnál kedvezőbb a teljesítményük. A legújabb okostelefonokat és vékony laptopokat ezzel az akkutípussal szállítják. Hátránya az ilyen erőforrásnak, hogy viszonylag drága.

Élettartam, üzemidő és töltési ciklusok

A laptopok esetében nagyon fontos tényező a beépített akkumulátor üzemidejének hosszúsága és élettartama. Az élettartam és a kapacitás/teljesítmény csökkenése sajnos összefügg, a használati idő múlásával folyamatosan romlik a telep. Ideális esetben az akkumulátor teljesítménye lineárisan csökken az idő múlásával.

asus akkumulátor élettartama

ASUS akkumulátor kapacitásának csökkenése az idő múlásával.
forrás: www.asus.com

Az ASUS gyári adatai szerint a lítiumion-akkumulátorok élettartama nagyjából 300 és 500 töltési ciklus között van. Körültekintő használat mellett, megfelelő körülmények között egy év elteltével az energiaforrás kapacitása az eredeti 80%-ára csökken le. Körültekintő használat mellett, de nem megfelelő hőmérsékleten történő használat mellett a működőkapacitás 70%-ra is lecsökkenhet.

Az Asus akkumulátor élettartamát befolyásoló tényezők:

 • operációs rendszer beállítása és típusa
 • hardver felépítése
 • energiagazdálkodási beállítások
 • hőmérséklet
 • ciklusok száma.

Mivel az akkumulátor élettartamát alapvetően a töltési ciklusok száma határozza meg, ezért nem mindegy, hogy milyen gyorsan merül le. A nagy teljesítményt igénylő alkalmazások, jellemzően a grafikai számításokat igénylő programok, például a játékok merítik leginkább a laptopot. Az ilyen alkalmazások futtatását érdemes laptoptöltőről végezni.

Akkumulátor használata

akkumulátor csere - laptop üzemidő

ASUS akkumulátor cseréje

A laptop akkumulátorának élettartamát többféle módszer segítségével tudjuk meghosszabbítani. Az Asus notebookhoz kiegészítőként kapjuk az ASUS Power4Gear vagy más nevén Super Hybrid Engine programot, mely automatikusan kímélő üzemmódba helyezi a gép rendszerét, ha lekapcsoljuk a hálózati áramforrásról. Ha a töltési cikluson belül kíméljük a telepeket, akkor az élettartamuk is jelentősen hosszabbodik.

A speciális programok használata mellett az operációs rendszer beállításaival is növelhetjük az üzemidőt, tehát csökkenthetjük a gép fogyasztását. Az autonóm üzemidő növelése érdekében a következőt kell tenni:

 • csökkentsd a kijelző fényerejét, és a használaton kívüli üzemidőt kikapcsolás előtt
 • csökkentsd a processzor teljesítményét a beállítások között
 • kapcsold ki a használaton kívüli hardvereket
 • kapcsold be az automatikus energiagazdálkodást.

A laptop akkumulátorának üzemidejét a kijelző, processzor és videokártya hármasán túl a kommunikációs eszközök működése csökkenti. Bár manapság főleg internetezésre, online műveletekre használjuk a notebookokat, de ha nincs szükség WiFi kapcsolatra, érdemes kikapcsolni ezt a funkciót. Az Asusokon az Fn+F2 kombináció általában a repülő üzemmód bekapcsolására szolgál, ez kikapcsolja a 3G és Bluetooth eszközöket is, ezzel jelentősen csökkentve a fogyasztást.

ASUS SuperBatt technológia

Néhány Asus laptophoz elérhető az úgynevezett SuperBatt technológia, mely egy speciális program, ami a Smart Charging algoritmusán alapszik. A töltési technológia használatának köszönhetően a gyártó ígérete szerint 1000 töltési ciklus után is csak 70%-ra csökken a mobil számítógép akkumulátorának kapacitása.

Asus technológia - akku üzemidő

ASUS akkumulátor élettartam növelő technológia.

Akkumulátor használati szabályok

Ha hosszabb időn keresztül nem használod a laptopodat, távolítsd el belőle az akkumulátort. Mivel minden telepnek van önkisülése, ezért háromhavonta fel kell tölteni a kivett akkut akkor is, ha nem használod.

Az akkumulátor használatának és tárolásának ideális hőmérséklet-tartománya 10-30 C fok.

Az alacsonyabb és magasabb hőmérséklet is károsíthatja az energiaforrást, a túl magas hőmérséklet ráadásul veszélyes is lehet, hiszen akár robbanást is okozhat.

Ne használd vagy tárold az akkumulátort nyirkos vagy nedves környezetben, ez a telepek gyors elhasználódásához, rongálódásához vezet.

Következetesen használd a laptop töltőjét. Ha csak rövid ideig tudod a noteszgépet rácsatlakoztatni a töltőre, inkább ne tedd, próbáld meg maximalizálni a töltési és merítési ciklusokat.

Az Asus akkumulátorai is tűz- és robbanásveszélyessé válnak 60C fok feletti hőmérsékleten, ezért ne tedd hőforrás közelébe.

Amennyiben olyan ASUS laptop típus kerül a birtokodba, melyben az akkumulátor a műanyag burkolat alatt található és csak a gép teljes szétszerelésével érhető el, válasszad inkább a laptop szerviz szolgáltatásait. A budapesti szervizben gyorsan és szakszerűen cserélik ki a notebook akkumulátorát, az itt vásárolt hardver beszerelése ingyenes és garanciás.

Laptop üzemidő

 • A laptop akkumulátor üzemidő nem más, mint a működőképesség időtartama egy teljes feltöltéssel.

Ahogy minden tölthető telepre igaz a megállapítás, úgy az Asus laptop akkumulátor üzemidő is folyamatosan csökken az idő előrehaladtával, de a notebook fogyasztását optimalizálni lehet és a beállítások finomításával a működés üzemideje kitolható.

Az Asus akkumulátorok rendkívül megbízhatóak, azonban – társaikhoz hasonlóan – meghatározott élettartamuk van. A leggondosabb laptophasználó számára is elérkezik az idő, amikor új akkumulátort kell vásárolnia – ezt ajánlatos szaküzletben megtenni -, mert a régi már nem biztosít elegendően hosszú üzemidőt a zavartalan működéshez. Az akku élettartam-csökkenése tipikusan a túlmelegedés vagy valamilyen fizikai behatás okán következik be – minderre érdemes odafigyelni a használat során.

Olvass tovább

Asus laptop szerviz, notebook javítás Bp

Asus szerviz Budán és Pesten. Laptop javítás

Szervizműhelyünk vállalja meghibásodott Asus laptopok javítását, karbantartását, alkatrészeinek cseréjét – mindezt előzetes ingyenes bevizsgálással. Bár Magyarország legnagyobb raktárkészletével rendelkezünk és a márka minden típusához és modelljéhez rendelkezünk cserealkatrésszel, kiegészítőkkel és tartozékokkal, de nem vagyunk Asus márkaszerviz. Garancia utáni munkát végző Asus laptop szerviz módjára működünk Budapest több pontján. Ha márkás készülékének jótállási ideje még nem járt le, ide forduljon: Asus termékek garanciás márkaszervize.

asus laptop szerviz

Szolgáltatás: a LAPTOPSZERVIZ.EU márkafüggetlen javítóműhely vállalja minden Asus laptop modell teljes körű szervizi ellátását

Kevesen tudják, hogy a márkanév a  mitológiából veszi eredetét. Pégaszosz vagy magyarosan Pegazus (angol átírásban Pegasus) a görög mitológia híres szárnyas lova, Poszeidón és Medusza gyermeke. Többek között a költészet szimbólumaként ismert. Az angolosan írt névből elvont ASUS – teljes nevén ASUSTeK Computer Incorporated –  az egyik legismertebb multinacionális számítástechnikai vállalat. Legtöbben megbízható és hozzáférhető áron megszerezhető középkategóriás laptopjaikról ismerik, az utóbbi időben hibrid, 2 az 1-ben gépeik is igen népszerűen (ezek tablet és notebook funkcióban is használható transzformer laptopok).

Budapest három pontján működő szervizeink minden Asus notebook típus és modell gyorsjavítását és karbantartását vállalják az egyszerű akkumulátorcserétől és billentyűtisztítástól a tönkrement kijelző helyben megvárható cseréjén át a memória- vagy tárhely bővítésig vagy akár az alaplap megjavításáig, csatlakozóinak újraforrasztásáig.

Ingyenes szolgáltatásaink:

 • Bevizsgálás, meghibásodás okának feltárása
 • Helyben vásárolt alkatrészek beszerelése

transzformer asus notebookA laptop hardver eszközeinek javítása mellett kérésre elvégezzük az operációs rendszer feltelepítését és a notebook üzembe helyezését, beállításainak finomhangolását. Használt laptopok komplex felújítását is vállaljuk.

Ügyfeleink minden esetben elégedettek munkánkkal: munkatársainkra nemcsak a szaktudás, hanem az udvariasság és előzékeny segítőkészség is jellemző.

Egy vélemény a szerviz munkájáról:

Schmidt József

“Eddig csak elképzeltem egy gyors, precíz, korrekt munkát végző, udvarias személyzettel rendelkező budapesti szervizt, de most itt megtaláltam. Köszönöm, további sok-sok elégedett megrendelőt kívánok! Üdvözlettel: Schmidt József”

A Laptopszerviz.eu szervizeiben vállalja minden fajta új  és régebbi gyártású Asus laptop teljes körű javítását. Képzett technikus kollégáink saját diagnosztikai eszközeink és műszerparkunk segítségével a lehető legrövidebb határidőn belül bevizsgálják Asus vagy más márkájú noteszgépét és az Ön kérésére szakszerűen meg is javítják azt.

 

A leggyakrabban felmerülő meghibásodások és megoldási módjuk:

Asus laptop kijelző cseréje:

A laptop kijelzője az egyik legsérülékenyebb alkatrésze. Érzékeny a mechanikai jellegű, idegen tárgy okozta sérülésekre. Folyadék ráömlésétől is meghibásodhat, becsíkozódhat vagy elsötétülhet. Olykor egyáltalán nem reagál a bekapcsolásra.

Szervizünk több százféle új és használt notebook képernyőt tart raktáron, hogy azonnali segítséget tudjunk nyújtani a Fehérvári úton Ügyfeleinknek.

A nálunk vásárolt laptop kijelzőket szakképzett értékesítő és technikus kollégáink a helyszínen Ön előtt azonnal, megvárhatóan és díjmenetesen beszerelik.

Asus notebook akkumulátor és töltő csere:

Egy átlagos napi megterhelésnek kitett notebook akkumulátorának élettartama 2-3 év. Ezen túlhaladva a két teljes töltés közötti laptop üzemidő asus akkumulátorok esetében 1 óra alá eshet, ami nehezíti mobil számítógépként való használatát. Szervizünkben több száz márkavédjegyes gyári új és közel azonos minőségű utángyártott új, helyettesítő laptop akkumulátort tartunk készleten, hogy szükség esetén gyors kiszolgálással és a helyes töltésre vonatkozó használati tanácsadással Ön zökkenőmentesen tudja készülékét tovább használni. Ugyan ez áll a notebook töltő adapterekre:

Az Asus laptop töltő AC/DC adapter a mindennapi használat során is meghibásodhat, kábele megtörhet, csatlakozója oxidálódhat. Minden típusú laptophoz tartunk raktáron új gyári és utángyártott adaptert, de vannak használt gyári töltőink is. A notebook töltők javítását nem vállaljuk, vásárlás esetén azonban szívesen adunk tanácsot a helyes akkutöltéshez.

A laptop billentyűzet tisztítása

Ahogy minden hordozható számítógép, így az Asus laptopok klaviatúrája is szennyeződik a használat során. A billentyűk közei óhatatlanul megtelnek porral, amelynek apró szemcséi idővel összeállva akadályozzák a mechanikus részek mozgását. A billentyűzet használata nehézkessé, akadályozottá a válik, ezért szakszerű tisztításra szorul. Műhelyünkben a legjobb eszközök és tisztítószerek állnak rendelkezésre ahhoz, hogy ezt a munkát elvégezzük. Természetesen a notebook billentyűzet tisztítása házilag is lehetséges, azonban az alsó részekhez csak a laptop szétszerelésével lehet hozzáférni, az ilyen művelet azonban mindig azzal a kockázattal jár, hogy visszaszerelés után a szerkezet már nem működik tökéletesen – jobb tehát profikra bízni a kényes készülékek szakszerű karbantartását

A hardvereszközök melegedése, laptop hűtés:

Laptop szerviz géptisztítás.

Asus notebook tisztítása szervizben.

A különböző típusú notebookok hűtőrendszere bizonyos időközönként (6-12 hónap) alapos tisztítást és karbantartást igényelnek. Ennek hiányában a hűtőegység szennyezettsége miatt a hűtőrendszer belső ventilátora kiéghet a túlterhelés miatt, illetve áramigénye túl nagy lesz, amitől az áramköre tönkremehet.  A szervíz javítóműhelyében vállaljuk a preventív és karbantartó tisztítást, illetve szükség esetén a laptop hűtő ventilátor cseréjét vagy nagyobb teljesítményű beszerelését.

Asus laptop szerviz: alaplap és modul szintű javítások

 • Alaplapi csatlakozók cseréje és alaplapjavítás
  • DC-tápaljazat csere
  • USB aljzat csere
  • hálózati aljzat csere
  • tápáramkör javítása
 • Laptop billentyűzet javítása
  • klaviatúra betűgombok pótlása
  • magyar ékezetes karaktermatricák felrakása
 • Asus akkumulátor vásárlás, csere
 • Laptop CD vagy DVD megható cseréje
 • Tárhelycseréje vagy bővítés, szükség szerint adatmentéssel
 • Operatív laptop memória cseréje vagy bővítése nagyobbra.

Laptop szerviz díjak

2016 novembertől

Laptop videokártya javítás, BGA IC csere (VGA, Chipset) | 1 év jótállással: Ajándék 7.990Ft értékű teljes tisztítással – 34.990Ft

Laptop tisztítás, karbantartás, újrapasztázás 1 nap alatt Garanciával!: 7.990Ft

Expressz (Sürgősségi) Laptop tisztítás, karbantartás, újrapasztázás 1 óra alatt! Garanciával!: 11.990Ft

Laptop operációs rendszer (Windows, Mac OS X, Linux) telepítés + Adat másolás + Driverek telepítése + Segédprogramok telepítése: 9.900Ft

Vírusirtás, Malware, Spyware, Trójai eltávolítás, szoftveres karbantartás: 9.990Ft

Alaplap javítás (tápkör, IC csere): 24.990Ft

Laptop alaplapi csatlakozó csere (DC tápaljzat, USB, AUDIO, HDMI, LAN, stb.) | 1 év jótállással: 19.990Ft

Expressz (Sürgősségi) Laptop DC tápaljzat csere | 1 év Garanciával | 1 óra alatt!: 24.990Ft

 

Díjmentesen cserélt alkatrészek:

Kijelző, Billentyűzet, Ventilátor
       INGYENES CSERE

Memória, DVD író, Winchester
       INGYENES CSERE

Inverter, Wifi kártya
       INGYENES CSERE

A bevizsgálás díjmentes akkor is, ha az ügyfél nem igényli a javítást!

INGYENES BEVIZSGÁLÁS! SOS JAVÍTÁS – 100% GARANCIA

Kiterjedt saját alkatrész raktárkészletünk segítségével gyorsan tudjuk orvosolni a gyakorta felmerülő problémákat.

Asus laptopszervíz Budapest

A notebook javítás ára a munka nehézségi fokától és idejétől függ budapesti szalonjainkban. A márkafüggetlen Asus szervíz alaplap és modul szintű javításokat végez. Notebookok, táblagépek azonnali javítása, akkumulátorcsere, monitor javítás, billentyűzet és ventilátor tisztítása és más gyors szervizellátás azonnal. A helyben vásárolt alkatrészek beszerelése ingyenes, garanciás. laptopszerviz.eu – bp. 13. ker. – 11. ker.