A Lenovo márka

ápr 10, 2018laptop márkák, Lenovo márka0 hozzászólás

Világelső számítógépgyártó Kínából: a Lenovo

grid compas - a laptop őseA nagy elődök – ilyenek voltak az első laptopok

Technikatörténeti tény, hogy a hordozható számítógép ötlete Alan Kay nevéhez fűződik, aki 1968-ban döntött úgy, hogy megpróbál egy olyan készüléket megalkotni, melyet a környezet adottságaitól függetlenül használhatunk bárhol. Ám a mai tabletekre emlékeztető ötlete csak terv maradt… A következő fontos lépés: Bill Moggridge Grid Compas néven a NASA megbízásából 1979-ben létrehozta az első olyan számítógépet, melynek kijelzője, fedele csuklós pánton kapcsolódott a géphez és ezzel a mai notebookokra emlékeztetett.

Osborn 1 - az első laptopA mai laptopok közvetlen elődjének kidolgozása mégis inkább Adam Osborne-hoz kötődik, aki 1981-ben készített el olyan eszközt, mellyel akár már a utazás közben a vonaton is lehetett dolgozni. Az Osborn-1 készülék összecsukva kisebb bőröndre emlékeztetett… Ezt követően a legtöbb számítógép gyártó elkezdett dolgozni a saját géptípusán.

A hőskor hordozható számítógépeiről bővebben:

A Lenovo márka rövid története

Lenovo márka

Lenovo laptop marka – új modellek

A Lenovo cég 1984-ben alakult a Kínai Tudományos Akadémia szakembereinek részvételével, vezetőjük Liu Chuanzhi volt. A megalakulást követő második évben felvették a Legend nevet, televíziókat, elektronikus órákat és IBM számítógépeket forgalmaztak. A kezdeti időszakban a cég fő tevékenysége a Hewlat-Packard és Toshiba eszközök kínai értékesítésére korlátozódott. A kétezres évek elejére részvénytársasággá alakultak és asztali számítógép forgalmazás tekintetében megelőzték az IBM-et.

2001-ben jelentősen bővítették tevékenységi körüket, mobiltelefonokat fejlesztettek és gyártottak, szoftverfejlesztéssel és elektronikus kereskedelemmel is foglalkoztak.

Lenovo gyár, cég

A Lenovo számítógép gyár

A cég számítógépekkel és laptopokkal foglalkozó részlegét a rebranding keretében Lenovo-ra keresztelték, mely a Le – Legend és novo – új szavakból alakult ki.

A 2004-es évben a Lenovo felvásárolta az IBM-et, ezzel a Dell és a HP után a világ harmadik legnagyobb számítógépgyártójává lépett elő.

Az európai számítógép és laptop piacra 2011-ben tudott látványosan betörni a cég, ekkor vásárolta meg a német Medion kiskereskedelmi és szolgáltató elektronikai szervizt, ezzel megduplázva addigi piaci jelenlétét.

2012-től a Lenovo az egyik legnagyobb számítógép, szerver és laptop gyártó és szállító cég a világon.

A mobil termékek piacára a Motorola megvásárlásával szállt be látványosan a gyártó.

A Lenovo tevékenységi körei

A cég termékei három fő csoportra oszthatók, ezek között a legnagyobb a személyi számítógépek ága, melynek forgalma a 2016/2017 pénzügyi év során 30 milliárd dollár volt, ez a 43 milliárd dolláros összbevétel 70 %-a, a vállalat részesedése a globális piacon ebben a szegmensben 21,4 % volt.

A cég gyárt személyi számítógépet, laptopot, mobiltelefont, netbookot, szervert, monitort, video projektort, videokártyát, billentyűzetet, egeret, memória modult, optikai meghajtót, tápegységet, emellett kiegészítőket: táskát és tokok laptopokhoz, valamint különböző szoftvereket fejleszt.

A cég fő termékei: ThinkCentre, ThinkPad, ThinkVision, IdeaPad.

  • ThinkPad – hordozható számítógépek vállalati partnerek számára
  • ThinkCentre – asztali számítógépek vállalati felhasználók számára
  • ThinkVision – monitor / kijelző
  • IdeaPad – hordozható számítógép, laptop személyes használatra
  • IdeaTab – táblagépek
  • IdeaCentre – asztali PC- személyes használatra
  • IdeaPhone – okostelefonok
  • ThinkStation – munkaállomások
  • ThinkServer – szerverek
  • Essential – olcsóbb laptopok, egyéni felhasználók számára fejlesztve

A cég saját gyárakkal rendelkezik az USA-ban, Indiában és Mexikóban, 2007 novemberében megnyílt az első európai üzemük Lengyelországban.

 


A Lenovo márka világelső a laptop piacon

A brand ismertetése. Lenovo = hardver gyártó cég, hordozható számítógép márka, a világ egyik legnagyobb laptopgyártója. A Lenovo cég által gyártott laptop és asztali számítógép világmárkává vált. Az informatikai cég a mobil számítógépek mellett szervereket, és egyéb hardvereszközöket is gyárt, melyeket Európában is forgalmaznak. Az olcsó kütyük piacán is jelentős eredményeket érnek el, a legtöbb szerviz könnyen javítja notebook gépüket és más készítményeiket. Néhány további téma, melyet mindenki számára ajánlunk olvasásra: laptop márkák ismertetése, laptop kijelző csere, mobil hardver eszközök javítása, komputer gyártó cég, laptop videokártya típusok.

Pesti laptop szerviz

XIII. Béke utca 9.

1135 Budapest, Béke utca 9.

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat-Vasárnap: zárva

Telefon:

Mobil: +36 30 732 6750
Mobil: +36 30 732 6751
Telefon: +36 1 794 6974

Budai laptop szerviz

XI. Fehérvári út 55.

1119 Budapest, Fehérvári út 55.

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat-Vasárnap: zárva

Telefon:

Mobil: +36 30 773 4155
Mobil: +36 30 871 1306
Telefon: +36 1 205 3140

Facebook

Azért vagyunk, hogy segítsünk!

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00
SZ-V: Zárva

Hívj minket