Laptopok képszerkesztéshez

máj 10, 2018Apple márka, Asus márka, Dell márka, HP márka0 hozzászólás

Milyen típusú gépet válassz fényképek szerkesztéshez?

Apple laptop szerviz

Apple MacBook képszerkesztéshez

A Creativebloq oldal kiválasztott néhány olyan laptoptípust, amelyek leginkább megfelelnek képszerkesztési feladatokra. Ilyen modelleket gyárt az ASUS, a HP, a Dell, a Lenovo, az Apple, a Samsung stb. Laptop vásárlásakor könnyű elveszni a márkák, típusok és hardverek forgatagában, ezért érdemes megismerni szakemberek véleményét a megfelelő eszközöket illetően. A fényképekkel való munkához jó minőségű kijelzőre és dedikált videokártyára van szükség. Az itt leírt laptopok amatőr képszerkesztők számára felelnek meg, áruk aránylag nem magas. Profi munkához professzionálisabb felszerelésre van szükség, amelynek az ára meglehetősen borsos.

Milyen minimális hardverigénye van a képszerkesztő programoknak?

A laptopgyártók és vásárlók jelentős része úgy gondolkodik, hogy minél erősebb egy gép, annál jobb. Ez természetesen igaz, viszont figyelembe kell venni a költséghatékonyságot és a felhasználó igényeit is. Alapvetően elmondható, hogy 4GB-nál több memóriára és minimum Intel Core i3-as processzorra van szükség a zökkenőmentes munkához. Megjegyzendő, hogy ennél régebbi hardver típusokból is összerakhatunk jól működő notebookot, a piacon kapható modellek között az ár/érték arányt figyelembe véve ez ajánlható.

Az SSD tároló meggyorsítja a fényképszerkesztést, viszont a forgalomban lévő, átlagos felhasználók számára megfizethető modellek tárolókapacitása kevésnek bizonyulhat. Elmondható, hogy minimum 256 GB SSD meghajtót ajánlott vásárolni. A kényelmes képszerkesztéshez 8GB memóriát, valamint két háttértárolót, egy 1TB-os HDD-t és egy 256-os SSD-t ajánlunk.

Apple MacBook Pro 13

A Creativebloq által ajánlott “képszerkesztő laptopok” közül az Apple által gyártott MacBook Pro 13 hüvelykes kijelzővel szerelt modelljével kezdjük. A laptop megvásárolható Intel Core i5 és i7-es processzorral, Intel Iris Plus Graphics 640-es videokártyával, 8 és 16 GB RAM-mal, háttértárolónak 256GB-os vagy 1TB-os PCIe 3.0 SSD meghajtót kapunk.

Az Apple MaCBook Pro egy rendkívül könnyű készülék, mely kényelmesen hordozható, ezért utazás közben vagy egy kávézóban is szerkeszthetünk képeket, ábrákat a segítségével. A rendkívül vékony és könnyű gép egyik hátránya, hogy csak USB-C portot találunk rajta, emellett a gyártó elhagyta a microSD olvasót, ezért régebbi hardverek csatlakoztatása meglehetősen problémás.

A MacBook Pro érdekessége a billentyűzetbe épített érintősáv, mely könnyen elérhetővé teszi a legfontosabb funkciókat, így képszerkesztés közben innen irányíthatjuk a körbevágást, színskálát stb.

Dell XPS 13

Dell laptop szerviz

Dell XPS 13 laptop kiegészítőkkel

A Dell által gyártott XPS 13 is az ultravékony, ultrakönnyű laptopok közé tartozik. Intel Core i5 és i7-es processzorral kapható, Intel HD Graphics 60 vagy Iris Plus Graphics 640-es videokártyával, 8-16GB RAM-mal és 256 vagy 1 TB SSD meghajtóval.

Az egyik legjobb választás, ha mobil fényképszerkesztő eszközt szeretnél vásárolni. A hosszú üzemidejű akkumulátor ellenére is meglepően könnyű a Dell gépe. A notebook kijelzője QHD+ felbontásban, érintésérzékeny kivitelben is megvásárolható.

ASUS Zenbook UX310UA

Az ASUS is Intel Core i3 vagy i5-ös processzorral árulja Zenbook-ját, általában 8GB memóriával és 256 GB SSD tárolóval. A tetszetős, vékony külsejű készülék az egyik legjobb ár/érték arányú választás. Könnyen hordozható, jól használható, mégis elérhető árú modell.

Asus laptop szerviz

Asus Zenbook csatlakozók

HP Spectre x360

A HP által gyártott Spectre az egyik legsokoldalúbb noteszgép, mely Intel Core i7-es processzorral, Intel HD Graphics 620 videokártyával 16GB RAM-mal és 512GB SSD-vel tökéletesen alkalmas képszerkesztési feladatok ellátására. A Windows 10 operációs rendszerrel kompatibilis érintőceruza segítségével könnyű és sokoldalú a munkavégzés.


Laptopok különböző feladatokra: képszerkesztéshez. A képszerkesztéshez ajánlott laptop jó minőségű, nagy kontrasztaránnyal működő kijelzővel rendelkezik és nagy teljesítményű videokártyát is tartalmaz. Az Apple, Dell, HP és Asus mellett a legtöbb cég gyárt a képszerkesztésre alkalmas mobil számítógépeket, amit a budapesti szervizben szakszerűen javítanak. Ha szeretnél további, érdekes témákról olvasni, az alábbiakat ajánljuk figyelmedbe: képszerkesztő programok, apple márka szerviz, asus márka javítása, laptop kijelző csere, notebook videokártya szerelés, akkumulátor üzemidő növelése, képszerkesztés gyorsan, HP szerviz Budapest.

Pesti laptop szerviz

XIII. Béke utca 9.

1135 Budapest, Béke utca 9.

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat-Vasárnap: zárva

Telefon:

Mobil: +36 30 732 6750
Mobil: +36 30 732 6751
Telefon: +36 1 794 6974

Budai laptop szerviz

XI. Fehérvári út 55.

1119 Budapest, Fehérvári út 55.

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat-Vasárnap: zárva

Telefon:

Mobil: +36 30 773 4155
Mobil: +36 30 871 1306
Telefon: +36 1 205 3140

Facebook

Azért vagyunk, hogy segítsünk!

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00
SZ-V: Zárva

Hívj minket