fbpx

GOOGLE CHROME ÚJÍTÁSOK

Ha bármi kérdésed felmerülne, keress minket az info@laptopszerviz.eu email címen és örömmel válaszolunk Neked.

Alkatrészt szeretnél? Laptop webáruházunkban minden népszherű márkához találsz megfelelő alkatrészt ráadásul piacvezető áron. Villámgyors kiszállítás országosan.

Biztonságosabb lehet az internetezés laptopon is

GOOGLE CHROME ÚJÍTÁSOK - Laptopszerviz.eu

A laptop használók szinte kivétel nélkül ismerik a Google Chrome böngészőjét, mely segítségével nemcsak weboldalakat jeleníthetsz meg, hanem a Google egyéb szolgáltatásainak igénybevétele is lényegesen egyszerűbb.

A keresőcég a böngésző fejlesztéseit nemcsak a Chrome béta verzió alatt futtatja, hanem egy teljesen különálló szoftveren, a fejlesztők számára készített Google Chrome Canary-n alkalmazza az új ötleteket, dizájnokat. Akit érdekelnek a legújabb lehetőségek, itt töltheti le a böngészőt, azonban tudnunk kell, hogy a tesztverzió nem mindig működik stabilan, azonban (a gyártó leírása szerint) minden este frissíti magát. A hetente frissített béta, vagyis hivatalos megjelenés előtti verzió itt érhető el.

Új dizájn

A Chrome Canary használók találkozhattak először a böngésző dizájnfrissítésével, mely akár kardinálisnak is nevezhető, egy „megjelenítő keret” esetében.

A Google megváltoztatta a böngésző fejlécét, a korábban szögletes füleket lekerekítették, teljes képernyős üzemmódban pedig összemosódnak, csak az aktív fül emelkedik ki, a többit egy vízszintes vonalka választja el egymástól. A böngésző címsávját is lekerekítették, a leugró keresőmenü pedig határozott kontúrokat kapott. A bejelentkezés ikonja a fejlécből a címsor mellé került le.

Az egyik legnagyobb változás, hogy a beállításoknál és a bejelentkezésnél külön kiemelik a jelszavakat, fizetési módokat és címeket.

felhasználói élmény fokozását és a könnyebb átláthatóságot segíti a leugró menük határozottabb körvonalai és a „gombok” vizuálisan is gombszerűvé tétele.

GOOGLE CHROME ÚJÍTÁSOK - Laptopszerviz.eu

Biztonság a Google Chrome-ban

A legtöbb laptop használó rengeteg tranzakciót bonyolít le a Google Chrome böngésző segítségével. A webshopokban történő vásárlásoknál érzékeny adatokat továbbit a szoftver, ezért a biztonságos böngészés elsődleges prioritású a fejlesztők számára.

A felhasználók biztonságát szolgálja a Google által bevezetett riasztási rendszer. A cég folyamatosan monitorozza a weboldalakat és a kártékonynak vagy veszélyesnek ítélt weboldalakról tájékoztatja a felhasználókat, ha azt a Chrome segítségével szeretnék megnyitni a notebookon. A cég tájékoztatása szerint havonta 260 millió figyelmeztetést jelenítenek meg felhasználóik számára.

Izolált böngészés

A több éve fejlesztett, izolált böngészés már a közeljövőben elérhető lesz a legújabb Chrome frissítésekben. Az eddig egyszerűen Sandbox-nak (homokozónak) nevezett elkülönítést tovább fejlesztve, teljesen izolált böngészés fog történni, előnye, hogy a megnyitott weboldalak nem férhetnek hozzá egymás tartalmaihoz, azaz egy adathalász weboldal megnyitása nem eredményezi a webshopban használt hitelkártyaadatok kikerülését. Az izolált böngészőnek köszönhetően nemcsak a vásárlások, hanem a bankolás is nyugodtabb körülmények között zajlik. Technikailag ez azt is jelenti, hogy minden megnyitott lap külön folyamatként jön létre, így a processzort és RAM-ot is jobban megterheli, cserébe nagyobb biztonságunkért.

HTTPS protokoll a weboldalaknál

A Google az egyik legnagyobb promotere a biztonságos HTTPS protokoll terjesztésének. Az, hogy a HTTP weboldalakat veszélyesként jelölte meg a Google Chrome böngésző, jelentős lökést adott az átállásnak. A keresőcég ugyanakkor komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az elavult protokoll alatt működő, de biztonságos oldalak megjelenítésekor ne jelenjen meg hamis figyelmeztetés.

A HTTPS protokoll lényege, hogy a böngésző és a weboldal közötti kommunikáció titkosított formában történik, ezért a nyílt WiFi használatakor sem kell aggódnia a felhasználóknak azon, hogy mások is láthatják a böngészett oldalakat.

Ha segítségre szorul, a laptopszerviz.eu szakemberei pár perc alatt telepítik készülékére a szükséges böngészők legújabb verzióját.


Érkeznek a soron lévő Google Chrome újítások, több már letölthető. A Google Chrome laptopra is telepíthető internetes böngésző szoftver, mely folyamatosan megújul és a biztonságos használata érdekében a cég minden lehetőséget megragad a fejlesztésre. Ha szeretnél még néhány izgalmas témával megismerkedni, az alábbiakat ajánljuk: szoftverek telepítése, laptop szerviz keresése, vírusvédelem szolgáltatás, notebook javítás Budapest, Google optimalizálás, Chrome böngésző telepítése, https protokoll.

Kapcsolat

Budai szerviz
1119 Budapest, Fehérvári út 55

Pesti szerviz
1135 Budapest, Béke utca 9

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00

SZ-V: Zárva

Hívj minket

Ezek is érdekesek lehetnek…

Laptop Akkumulátor

Külső laptoptöltő akkumulátor. A laptop akkumulátor töltésének módjai A számítógépek folyamatos áramellátást...

Laptop Töltő

A laptop töltő AC/DC adapter látja el elektromos árammal a hordozható számítógépet. A váltóáramot egyenárammá alakítja...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük