Érkeznek a Google Chrome újítások

júl 19, 2018szoftverek0 hozzászólás

Biztonságosabb lehet az internetezés laptopon is

Google böngésző

Google Chrome laptopra is.

A laptop használók szinte kivétel nélkül ismerik a Google Chrome böngészőjét, mely segítségével nemcsak weboldalakat jeleníthetsz meg, hanem a Google egyéb szolgáltatásainak igénybevétele is lényegesen egyszerűbb.

A keresőcég a böngésző fejlesztéseit nemcsak a Chrome béta verzió alatt futtatja, hanem egy teljesen különálló szoftveren, a fejlesztők számára készített Google Chrome Canary-n alkalmazza az új ötleteket, dizájnokat. Akit érdekelnek a legújabb lehetőségek, itt töltheti le a böngészőt, azonban tudnunk kell, hogy a tesztverzió nem mindig működik stabilan, azonban (a gyártó leírása szerint) minden este frissíti magát. A hetente frissített béta, vagyis hivatalos megjelenés előtti verzió itt érhető el.

Új dizájn

A Chrome Canary használók találkozhattak először a böngésző dizájnfrissítésével, mely akár kardinálisnak is nevezhető, egy „megjelenítő keret” esetében.

A Google megváltoztatta a böngésző fejlécét, a korábban szögletes füleket lekerekítették, teljes képernyős üzemmódban pedig összemosódnak, csak az aktív fül emelkedik ki, a többit egy vízszintes vonalka választja el egymástól. A böngésző címsávját is lekerekítették, a leugró keresőmenü pedig határozott kontúrokat kapott. A bejelentkezés ikonja a fejlécből a címsor mellé került le.

Az egyik legnagyobb változás, hogy a beállításoknál és a bejelentkezésnél külön kiemelik a jelszavakat, fizetési módokat és címeket.

A felhasználói élmény fokozását és a könnyebb átláthatóságot segíti a leugró menük határozottabb körvonalai és a „gombok” vizuálisan is gombszerűvé tétele.

Laptopra is telepíthető chrome verziók

A Google Chrome elérhető típusai.

Biztonság a Google Chrome-ban

A legtöbb laptop használó rengeteg tranzakciót bonyolít le a Google Chrome böngésző segítségével. A webshopokban történő vásárlásoknál érzékeny adatokat továbbit a szoftver, ezért a biztonságos böngészés elsődleges prioritású a fejlesztők számára.

A felhasználók biztonságát szolgálja a Google által bevezetett riasztási rendszer. A cég folyamatosan monitorozza a weboldalakat és a kártékonynak vagy veszélyesnek ítélt weboldalakról tájékoztatja a felhasználókat, ha azt a Chrome segítségével szeretnék megnyitni a notebookon. A cég tájékoztatása szerint havonta 260 millió figyelmeztetést jelenítenek meg felhasználóik számára.

Izolált böngészés

A több éve fejlesztett, izolált böngészés már a közeljövőben elérhető lesz a legújabb Chrome frissítésekben. Az eddig egyszerűen Sandbox-nak (homokozónak) nevezett elkülönítést tovább fejlesztve, teljesen izolált böngészés fog történni, előnye, hogy a megnyitott weboldalak nem férhetnek hozzá egymás tartalmaihoz, azaz egy adathalász weboldal megnyitása nem eredményezi a webshopban használt hitelkártyaadatok kikerülését. Az izolált böngészőnek köszönhetően nemcsak a vásárlások, hanem a bankolás is nyugodtabb körülmények között zajlik. Technikailag ez azt is jelenti, hogy minden megnyitott lap külön folyamatként jön létre, így a processzort és RAM-ot is jobban megterheli, cserébe nagyobb biztonságunkért.

HTTPS protokoll a weboldalaknál

A Google az egyik legnagyobb promotere a biztonságos HTTPS protokoll terjesztésének. Az, hogy a HTTP weboldalakat veszélyesként jelölte meg a Google Chrome böngésző, jelentős lökést adott az átállásnak. A keresőcég ugyanakkor komoly erőfeszítéseket tett annak érdekében, hogy az elavult protokoll alatt működő, de biztonságos oldalak megjelenítésekor ne jelenjen meg hamis figyelmeztetés.

A HTTPS protokoll lényege, hogy a böngésző és a weboldal közötti kommunikáció titkosított formában történik, ezért a nyílt WiFi használatakor sem kell aggódnia a felhasználóknak azon, hogy mások is láthatják a böngészett oldalakat.

Ha segítségre szorul, a laptopszerviz.eu szakemberei pár perc alatt telepítik készülékére a szükséges böngészők legújabb verzióját.


Érkeznek a soron lévő Google Chrome újítások, több már letölthető. A Google Chrome laptopra is telepíthető internetes böngésző szoftver, mely folyamatosan megújul és a biztonságos használata érdekében a cég minden lehetőséget megragad a fejlesztésre. Ha szeretnél még néhány izgalmas témával megismerkedni, az alábbiakat ajánljuk: szoftverek telepítése, laptop szerviz keresése, vírusvédelem szolgáltatás, notebook javítás Budapest, Google optimalizálás, Chrome böngésző telepítése, https protokoll.

Pesti laptop szerviz

XIII. Béke utca 9.

1135 Budapest, Béke utca 9.

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat-Vasárnap: zárva

Telefon:

Mobil: +36 30 732 6750
Mobil: +36 30 732 6751
Telefon: +36 1 794 6974

Budai laptop szerviz

XI. Fehérvári út 55.

1119 Budapest, Fehérvári út 55.

Nyitvatartás:

Hétfő-Péntek: 9:00 - 18:00
Szombat-Vasárnap: zárva

Telefon:

Mobil: +36 30 773 4155
Mobil: +36 30 871 1306
Telefon: +36 1 205 3140

Facebook

Azért vagyunk, hogy segítsünk!

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00
SZ-V: Zárva

Hívj minket