fbpx

Dell laptop, lenovo laptop szerviz

Ha bármi kérdésed felmerülne, keress minket az info@laptopszerviz.eu email címen és örömmel válaszolunk Neked.

Alkatrészt szeretnél? Laptop webáruházunkban minden népszherű márkához találsz megfelelő alkatrészt ráadásul piacvezető áron. Villámgyors kiszállítás országosan.

Beszéltünk már általánosságban a laptopok szervizeléséről. Most a Dell laptop szerviz és a Lenovo laptopok szerviz kapcsán írunk Nektek.

Amit lényeges megemlítenünk új laptopok szervizelésével kapcsolatban, annak érdekében, hogy biztosak legyünk abban, hogy a garancia nem válik semmissé: Ha például úgy érezzük, hogy több RAM-ot szeretnénk gépünkbe, vagy egy másik SSD-t belerakni és ezt egy notebook szervizben elvégeztetni, előtte mindenképpen tegyük a következőket.

A Dell, vagy Lenovo képviselettel / szakszervizzel egyeztessük le, hogy laptop bővítés elvégezhető-e garanciavesztés nélkül. Ami kulcsfontosságú, hogy mindez e-mailes formában történjen, azaz legyen írásos nyoma. Nem azért, mert kételkednénk a márkaképviseletek szóbeli információiban, de ezáltal biztosan elkerülhetünk mindenféle garanciális nehézséget. A levélbe mindenképpen írjátok bele a – jelen esetben – Dell és Lenovo laptop gyártási számát, hogy konkrétan be lehessen azonosítani az eszközt.

Amennyiben megengedő választ kaptunk, abban az esetben nyugodtan vihetjük Dell vagy Lenovo laptop szervizbe.Kollégáink is jelezni fogják, hogy a gép még garanciális státuszban van, amihez alap esetben nem nyúlnak, annak érdekében, hogy a garancia véletlenül se vesszen kárba.

Ilyen esetben kérünk Benneteket, hogy a jóváhagyó levelet mutassátok meg a kollégáinknak. Ezután tudnak majd a laptoppal foglalkozni.

Általános szervizelés

Akár Dell laptop szerviz, akár Lenovo laptop szerviz fontosságáról beszélünk, általánosságban elmondhatjuk, hogy a notebook szervizelés fő szabályai ezekre a gépekre ugyan úgy vonatkoznak, mint a többi laptop márkára.

Annak érdekében, hogy Dell és Lenovo laptopunk minél tovább ki tudjon bennünket szolgálni rendszeres szervizelésre lesz szükségük. Ez nem csak használt gépek esetén fontos elvégezni, hanem újak és felújítottak esetén is. Célszerű tehát Dell laptopunkat és Lenovo laptopunkat szervizbe vinni évente egyszer, akár csak személygépjárművünket.

Ahogy Krajnyák Tamás, a Laptophardware.hu operatív vezetője is említette nemrég a VG.hu podcastjében – az évenkénti tisztítással jelentős mértékben megnövelhetjük laptopunk életciklusát. Tehát a notebook szerviz látogatást célszerű előre ütemezni és nem megvárni például amíg már a laptopból forró levegő áramlik csak ki.

A nem megfelelő hűtés és annak tisztításának elmulasztása az egyik legveszélyesebb a Dell és Lenovo laptopunkra. Amennyiben teljesen ignoráljuk ezt a notebook szerviz szolgáltatást, úgy eljuthat a gépünk abba az állapotba is, amikor már olyan mértékű a hűtési képesség csökkenése, hogy a rendszernek kell közbeszólnia a laptopon belül található komponensek megóvása érdekében.

Ezzel kapcsolatban nem árt tudnunk, hogy amennyiben ezen komponensek (processzor, dedikált videókártya) károsodást szenvednek, abban az esetben nincs lehetőség ezek cseréjére. Legyen szó Dell laptop szervizről, vagy Lenovo laptop szervizről, ezek olyan gyártói technológiai megvalósítások, amiknek a cseréje képtelenség.

Dell laptop, lenovo laptop szerviz - Laptopszerviz.eu

Mit tudunk cserélni?

Cserélni és bővíteni egyedül a RAM-okat és a háttértárat tudjuk, amik a teljesítményt is befolyásolják. Célszerű ezeket egy notebook szervizben elvégeztetni, ugyanis ilyenkor kollégáink le is tesztelik a beszerelt komponenseket. Így biztosak lehetünk abban, hogy a beszerelt alkatrészekkel nincs kompatibilitási, vagy egyéb probléma.

Hogyan vehetjük észre a RAM hibát?

Ha Dell, vagy Lenovo laptopunk rendszeresen kékhalált produkál működése alatt, illetve bekapcsolásra a gép elindul, de nincs kép, abban az esetben igen nagy valószínűséggel hibás RAM-mal rendelkezünk. Ilyenkor, hogy biztosra menjünk, vigyük be gépünket egy Dell laptop szervizbe, vagy Lenovo laptop szervizbe.

A kollégáknak mondjuk el a hibajelenséget ezáltal ők is a valószínűsíthető hibák feltárásával tudnak kezdeni, ezáltal is felgyorsítva a problémamegoldást. Így nem csak a notebook szervizes kollégák munkavégzése lesz hatékonyabb, de a laptop is hamarabb visszakerülhet hozzánk.

Természetesen nem csak hiba esetén mehetünk notebook szervizbe. Elképzelhető, hogy Dell laptopunkat, vagy Lenovo laptopunkat megvásárláskor olyan felszereltséggel vettük, amik az akkori programjainkat teljesen kiszolgálták. De a programok újabb verziói, illetve általunk használt alkalmazásokban történt változások több memóriát igényelnek.

Egy Photoshop erőteljes használata, plusz mellé megannyi honlap megnyitása nagyon gyorsan meg tud enni 8 és 12 GB RAM-ot is. Ha azt észleljük, hogy munkafolyamatunk lelassulni kezd, vagy a már említett program például nem tud bizonyos formátumokra menteni, mert kevés a RAM, ez egyértelmű jele annak, hogy a gép eredeti tudását túlnőttük és egy notebook szerviz segítségét kell kérnünk a bővítés érdekében.

Amennyiben grafikus munkáról beszélünk, akkor 16 és 32 GB RAM-mal már jó eséllyel elleszünk, de ez függ a munkafolyamat összetettségétől. Természetesen ettől is többet rakhatunk bele, de a maximális alkalmazható RAM méretéről előzőleg győződjünk meg. Vagy rákeresve a laptop specifikációjára, vagy a notebook szerviz kollégáinak segítségét kérve.

Háttértár lehetséges meghibásodásai

Cserélhető alkatrészekről beszélve, amik még a teljesítményt befolyásolják, már csak az adattároló eszközt lehet megemlíteni. Ezzel leginkább akkor találkozunk, ha Dell laptopunk, vagy Lenovo laptopunk még régi háttértárral rendelkezik, azaz HDD-vel. Ez valószínűleg korábban még jól ellátta feladatát, de a folyamatos használat következtében elkezdett veszíteni sebességéből. Ezt lehet nem feltétlenül vesszük észre azonnal. De ha már azt is hozzávesszük, hogy a programok folyamatos frissülése egyre nagyobb tárhelyigényt követelnek, ebből kifolyólag pedig a betöltött adatmennyiség is megnövekszik, már egy fokozottabb terhelésről beszélünk.

Ezek együttesen már képesek arra, hogy látványos használatbeli lassulást okoznak. Ez jelentkezhet már az operációs rendszer betöltésénél, illetve, míg mindent betölt. Játékok esetén akadásokat láthatunk, mert nem sikerült időben beolvasni a file-okat. Amennyiben azt is tapasztaljuk, hogy hibás szektorok is keletkeznek, illetve nem sikerül egyes dokumentumainkat megnyitni, akkor már biztosak lehetünk, hogy merevlemezünk nem sokáig maradhat működőképes.

Érdemes ilyenkor felkeresni egy notebook szervizt, ahol tudnak az adatmentésben is segíteni, illetve a merevlemez helyett, tudunk SSD-t vásárolni, amit a kollégák kérés esetén be is szerelnek.

SSD-re váltást minden laptop meghálál, legyen az Dell laptop, vagy Lenovo laptop. Nem csak a laptop, de mi is érezni fogjuk az új technológia előnyeit. Az operációs rendszer villámgyorsan fog betölteni, illetve a programjaink betöltése is látványosan fog gyorsulni. Érzésre majdnem olyan lesz, mintha egy új laptopot kezdtünk volna használni.

Egyéb Dell laptop szerviz és Lenovo laptop szerviz lehetőségek

Felsorolnánk még pár dolgot, amivel kapcsolatban felkereshettek egy notebook szervizt. Ezekre most csak röviden térnénk ki, mivel korábbi cikkeinkben már részletesen taglaltuk őket.

Ilyen lehet a notebook tisztítás, melynek hatására gépünk hűsebben és hatékonyabban fog működni.

Dell laptop, lenovo laptop szerviz - Laptopszerviz.eu

Mechanikai sérülések esetén is fel tudjátok keresni a notebook szervizt. A sérülés mértékétől függően a javítás lehet rövidebb és hosszabb. Ez függ attól is, hogy rendelkezünk-e cserealkatrésszel raktáron, vagy rendelni kell.

Sérüléseknél külön ki kell emelnünk a Dell laptopunk, vagy Lenovo laptopunk kijelzőjét. Amennyiben olyan mértékű a sérülés, hogy ki is esett a keretből, akkor kérnénk Benneteket, hogy amikor beviszitek a gépet egy notebook szervizbe, vigyétek a törött kijelzőt is. Ez azért fontos, hogy a kollégák pontosan olyan kijelzőt rakjanak be a laptopba, amilyen eredetileg volt. Ugyanis vannak olyan megoldások, amikor ugyan azon házba más és más konfigurációk kerültek és a kijelzőkben is eltérések lehetnek.

Ebből kifolyólag a pontos kijelző megkeresése kulcsfontosságú.

Billentyűzet probléma esetén is keressétek bátran notebook szervizünket. Amennyiben 1-2 gomb nem úgy működik, érdemes lehet egy tisztításra bevinni. Ha azt vesszük észre, hogy viszonylag sok gomb nem funkcionál megfelelően, elképzelhető, hogy egy komplett billentyűzet cserére lesz majd szükség. De ezt csak a hibafeltárás után tudjuk megmondani.

Láthatjátok tehát, hogy Dell és Lenovo gépek esetén is rengeteg okból kifolyólag lehet egy notebook szervizt igénybe venni.

Szerencsére nálunk minden nagyobb márka szervizelése történik, így univerzális megoldást kínálunk mindenki számára.

Dell akkumulátor a laptopszervizben

Az akkumulátorok hosszú fejlődésen estek át

Plantè akkumulátora

Az hordozható számítógépek működését biztosító energia tárolása sarkalatos kérdés, hiszen éppen ettől függ a készülékek mobilitása. Egy laptop autonóm (hálózat nélküli) működésének üzemideje az egyik legfontosabb szempont vásárlásnál: ha az ember notebookot szerez be, nem azért teszi, hogy ne tudjon elszakadni a hálózati áramcsatlakozóktól. A Dell akkumulátor típusok többsége szerencsére világszínvonalú, ám a várható élettartam és üzemidő hosszáról tájékozódni soha nem árt.

Az elektromos energia tárolásának technológiája rengeteget fejlődött azóta, hogy 1854-ben az elektrolitba merülő ólomlemezek töltéstároló tulajdonságára W. J. Sinsteden rámutatott, majd 1859-ben a francia Gaston Planté az első használható akkumulátort előállította. Bármilyen hosszú is volt a fejlődés útja, lényegében a legmodernebb mai Dell laptop akkumulátora is a Planté által felfedezett és az olasz Luigi Galvani tiszteletére galván elvnek keresztelt jelenség szerint funkcionál és táplálja notebookunkat. Gépeinket ma már persze nem savba lógatott ólom működteti, és nem is nikkel-kadmium, hanem többnyire lítiumion-akkumulátor, amely  speciálisan a mobil készülékekben való használatra kifejlesztett hosszú üzemidejű villamosenergia-forrás.

Általános tudnivalók a Dell akkumulátorokról

Dell Inspiron 13-7352 akkumulátor csere a laptop szervizben.

Az akkumulátortípusok az elkészítésükhöz használt anyagok szerint a következők lehetnek: NiCd, NiMH, Lítium, Pb. Általánosságban elmondható, hogy az egyes laptop akkumulátorok maximális töltőárama 5A lehet, míg a kisütési áram legfeljebb 1A.

A Dell akkumulátorok gyártása során az újabb típusoknál, a sorba kötött Lilo, LiPo, LiFe cellák száma maximum 6 darab. A legelterjedtebb aksik jelenleg 3 cellát tartalmaznak.

A Dell által korábban használt NiCd és NiMH akkumulátoroknál nem volt ritka a 15 cellás egység sem, ezek a gépek jókora puttonnyal érkeztek a gyárból, meglehetősen megerőltető volt a szállításuk. (tovább…)

Laptopok képszerkesztéshez

Milyen típusú gépet válassz fényképek szerkesztéshez?

Apple MacBook képszerkesztéshez

Creativebloq oldal kiválasztott néhány olyan laptoptípust, amelyek leginkább megfelelnek képszerkesztési feladatokra. Ilyen modelleket gyárt az ASUS, a HP, a Dell, a Lenovo, az Apple, a Samsung stb. Laptop vásárlásakor könnyű elveszni a márkák, típusok és hardverek forgatagában, ezért érdemes megismerni szakemberek véleményét a megfelelő eszközöket illetően. A fényképekkel való munkához jó minőségű kijelzőre és dedikált videokártyára van szükség. Az itt leírt laptopok amatőr képszerkesztők számára felelnek meg, áruk aránylag nem magas. Profi munkához professzionálisabb felszerelésre van szükség, amelynek az ára meglehetősen borsos.

Dell szerviz. Notebook javítás: Dell laptop szerviz

Dell notebook szerviz Budapest – laptop javítás garancián túl

Budapest több pontján található javítóműhelyeink a mögöttük álló gazdag raktárkészletre támaszkodva vállalják minden Dell laptop modell szervizelését, alkatrészeinek gyors és szakszerű cseréjét. Továbbá vásárolhat nálunk gépébe való gyári és utángyártott akkumulátort, laptop töltő adaptert. A Dell szerviz minden szolgáltatása mögött szakmai tudás, gyakorlat és az ügyfelek iránti előzékeny segítőkészség áll.

Érdemes tudni, hogy mi garancián túli javításokat vállalunk, mivel csak simán Dell laptopszerviz vagyunk, de nem Dell márkaszerviz módjára működünk. Minden munkát elvégzünk, de ha notebookjának garanciaideje még nem járt le, érdemes a megfelelő helyre fordulnia: Dell márkaszerviz – Budapest.

A mind felhasználói körökben, mind a szakma részéről magasra értékelt Dell termékek gyártója a Dell Incorporated (részvénytársaság), amelynek székhelye a Texas állambeli Round Rock város (USA). A számítástechnikai berendezéseket, hardvereket tervező és gyártó céget 1984-ben alapították, elnök-vezérigazgatója a modern szerverek atyjaként is emlegetett Michael Dell, akinek elévülhetetlen érdemei vannak a mesterséges intelligenciaként működő szoftvereket futtatni képes, óriási kapacitású számítógépek kifejlesztésében. Laptopjaik népszerűségét az átlagosnál precízebb felépítés, megbízhatóság jellemzi. Készülékeik ára mutatja a magasabb szintű felszereltséget, de gépeiket vásárolva biztosak lehetünk abban, hogy a többletkiadás egyben magasabb értéket és hosszú gyári garanciát is jelent.

A kiváló ár-érték arány, a kínált széles választék, az új és újabb modelleken megjelenő technikai innováció és a visszajelzésekből, felmérésekből jól érzékelhető vásárlói megelégedettség a Dellt méltán a világ 3 legjobb laptop márkája közé emeli. (A laptopmag.com című mérvadó szakmai portál igen alapos és sok szempont alapján készített felmérése szerint 2017-ben a Lenovo és az Asus előzte meg – természetesen az utóbbi brendek termékeinek szervizi ellátását és karbantartását is vállalják szakembereink.)

A budapesti Dell szerviz szolgáltatásival elégedettek az ügyfelek

Schmidt József laptoptulajdonos

Elégedett ügyfelek

“Eddig csak elképzeltem egy gyors, precíz, korrekt munkát végző, udvarias személyzettel rendelkező szervizt, de most meg is találtam. Köszönöm, további sok-sok elégedett megrendelőt kívánok! Üdvözlettel, Schmidt József”

– írta vendégkönyvünkbe egy nálunk járt notebook tulajdonos. Ő is meggyőződhetett arról, hogy a Laptopszerviz.eu budai (11. ker) és pesti (Angyalföld, Belváros) szervizeiben ésszerű határidőn belül vállaljuk minden típusú Dell laptop modell teljes körű szervizi javítását és karbantartását (pl. hűtőventilátorok tisztítása, billentyűzet kiporszívózása), szükség esetén alkatrészeinek ceréjét. Képzett technikus kollégáink a vállalat tulajdonát képező diagnosztikai eszközeink és műszerparkunk segítségével akár helyben megvárható módon bevizsgálják Dell vagy más márkájú laptopját és az Ön kérésére szakszerűen elvégzik a javítást, alkatrészcserét és karbantartást.

Magyarországon egyedülállón gazdag saját raktári cserealkatrész készletünk segítségével gyorsan tudjuk orvosolni a leggyakrabban előforduló hibákat:

A Dell akkumulátor és a laptop üzemidő

A Dell laptop akkumulátor üzemidő véges, pedig Dell világmárka

Minden mobil számítógép két töltés közötti autonóm üzemidejét a hardverek fogyasztása és az elindított szoftverek energiaigénye függvényében az akkumulátor kapacitása határozza meg.

A Dell laptop akkumulátorok megbízhatóak, azonban meghatározott élettartamuk van. A leggondosabb laptophasználó számára is elérkezik az idő, amikor a táptelep teljesen elhasználódik. Szervizünkben száznál is több típusú  akkut tartunk készleten, hogy a hordozható számítógépekben gyárilag elhelyezett áramforrást kicseréljük.

A Dell notebookokra is érvényes, hogy egyes akkumulátorfajták csak bizonyos modellekhez alkalmazhatók. Szervizhálózatunk szakboltjaiban szinte az összes Dell laptopmodellhez vásárolhatók, gyári vagy pedig közel azonos minőségű  helyettesítő akkumulátorok.

Laptoptöltő adapter meghibásodása, pótlása kedvező áron

A notebook AC/DC adapter az üzemszerű mindennapi használat során könnyen meghibásodhat, megszakadhat kábelében a huzal, vagy más mechanikai sérülés esetén is tönkremehet.

Minden Dell laptophoz tartunk raktáron új gyári és új utángyártott adaptert, de vannak használt akkutöltőink is. A töltők javítását nem vállaljuk és nem is javasoljuk, mert javítás után már nem üzembiztosak, így hasznosabb kedvező áron újat vásárolni.

A laptopkijelző javítása, szükség esetén cseréje

A monitor minden mobil számítógép legsérülékenyebb alkatrésze, mivel mind szállítás, mind pedig használat közben olyan külső hatásoknak van kitéve, amelyek károsíthatják. De okozhatja a meghibásodást sima elöregedés is. Egy jól felkészült szerviz több százféle új és használt notebook kijelzőt tart készenlétben a raktáron, hogy azonnali segítséget tudjon nyújtani a betérő kliensek számára.

Érdemes hangsúlyozni, hogy a Laptopszerviz.Eu budapesti üzleteiben vásárolt laptop kijelzőket beszerelik az Ön készülékébe szakképzett értékesítő és technikus kollégáink.

A laptopok melegedése és hűtése, ventilációs problémák:

A notebook hűtő rendszere bizonyos időközönként (6-12 hónap) tisztítást és karbantartást igényel. Ennek hiányában a hűtő egység elkoszolódása miatt a hűtő ventilátor tönkre mehet.

Szervizünkben vállaljuk a megelőző, karbantartó tisztítást illetve szükség esetén a laptop hűtő ventilátor cseréjét.

A billentyűzet karbantartása, cseréje

notebook billentyűzet tisztítása olyan rutinfeladat, amelyet a hordozható személyi számítógépek tulajdonosai gyakran maguk is elvégeznek, legalábbis ami a külsőt felületeket illeti. A klaviatúrák kialakítása bármennyit is fejlődött az utóbbi időben, elkerülhetetlen, hogy a gombok között por, szennyeződés kerüljön a kívülről el nem érhető helyekre, azaz a billentyűzet szakszerű tisztítása csak kiszerelését követően végezhető el, ez pedig csak szervizi szolgáltatás keretében végezhető el biztonságosan.

magyar billentyűzet - csere, tisztítás
Dell laptop, lenovo laptop szerviz 5

Ugyancsak gyakran felmerülő probléma, hogy az ügyfél angol, azaz nemzetközi karakter kiosztású billentyűzettel ellátott laptopot vásárolt, és ezt szeretné magyar kiosztású cserélni. Műhelyünkben a legtöbb Dell modellhez rendelkezünk a nyelvünkre jellemző ékezetes betűgombokkal ellátott magyar kiosztású laptopbillentyűzettel, így a cserét pár perc alatt meg tudjuk oldani.

Alaplap szintű javítások a budapesti Dell szervíz műhelyében:

Alaplapi csatlakozók cseréje és alaplapjavítás: DC-tápaljazat csere, USB aljzat csere, bemeneti hálózati aljzat csere stb., tápáramkör javítás, számítógép csatlakozás tisztítása, deformáció kiküszöbölése.

Modul szintű javítás és/vagy bővítés:

Angol billentyűzet csere magyarra, gombok pótlása, mechanikai javítás.
Laptop CD vagy DVD megható cseréje.
Laptop HDD winchester cseréje vagy bővítése, szükség szerint adatmentéssel.
Processzor cseréje gyorsabbra és memória bővítése nagyobbra.

Laptop szerviz díjak

2021 januártól

Laptop videokártya javítás, BGA IC csere (VGA, Chipset) | 1 év jótállással: Ajándék 12.990Ft értékű teljes tisztítással – 34.990Ft

Laptop tisztítás, karbantartás, újrapasztázás 1 nap alatt Garanciával!: 12.990Ft

Expressz (Sürgősségi) Laptop tisztítás, karbantartás, újrapasztázás 1 óra alatt! Garanciával!: 17.990Ft

Laptop operációs rendszer (Windows, Mac OS X, Linux) telepítés + Adat másolás + Driverek telepítése + Segédprogramok telepítése: 14.990Ft

Vírusirtás, Malware, Spyware, Trójai eltávolítás, szoftveres karbantartás: 9.990Ft

Alaplap javítás (tápkör, IC csere): 34.990Ft

Laptop alaplapi csatlakozó csere (DC tápaljzat, USB, AUDIO, HDMI, LAN, stb.) | 1 év jótállással: 19.990Ft

Expressz (Sürgősségi) Laptop DC tápaljzat csere | 1 év Garanciával | 1 óra alatt!: 24.990Ft

Dell szerviz Budapest, 6., 11. és 13. kerület

SOS JAVÍTÁS. Gyorsszerviz sürgős esetekben. 100 % GARANCIA minden javítási munkára

Dell szerviz Budapest

A legjobb Dell laptop szervíz Magyarországon. Pesten és Budán szalonjaink előtt mindig talál üres parkolóhelyet. Tanulmányozza elérhetőségeinket, nyitvatartási időnket.

Alkatrészcsere: beszerelés helyben történő vásárlás esetén. Gyors billentyűzet tisztítás. Szaküzlet és webáruház egyedülálló alkatrész raktárkészlettel: gyári új, helyettesítő új, valamint használt Dell akkumulátor minden modellhez. Hanem tudja kínálatunkból pontosan kiválasztani, milyen típusú telep felel meg készülékébe, segítünk kiválasztani. Ugyanez érvényes az AC/DC hálózati adapterek esetében is: fontos, hogy feszültség, áramerősség és teljesítmény tekintetében a megfelelő akkutöltőt használja áramellátás céljára.

Kapcsolat

Budai szerviz
1119 Budapest, Fehérvári út 55

Pesti szerviz
1135 Budapest, Béke utca 9

Nyitvatartás

H-P: 9:00-18:00

SZ-V: Zárva

Hívj minket

Ezek is érdekesek lehetnek…

Laptop Akkumulátor

Külső laptoptöltő akkumulátor. A laptop akkumulátor töltésének módjai A számítógépek folyamatos áramellátást...

Laptop Töltő

A laptop töltő AC/DC adapter látja el elektromos árammal a hordozható számítógépet. A váltóáramot egyenárammá alakítja...

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük